„Moartea tăcută” de Volker Kutscher |
Berlin, martie 1930: o actriță faimoasă este omorâtă pe platourile de filmare. Suntem în zorii apariției filmului sonor. În scurt timp, alte două actrițe celebre sunt găsite moarte, cu coardele vocale scoase! Doi producători de film se urăsc și se șicanează reciproc. Intriga pare să se dezvolte de la sine, purtându-ne în direcții nebănuite.
Gereon este același rebel: nu se înțelege cu tatăl lui, nu se înțelege cu superiorii lui, nu se înțelege nici măcar cu el însuși. În mod normal, Gereon ar fi fost concediat de la orice loc de muncă. Ceea ce îl salvează sunt inspirația și abilitatea lui de a da de urma ucigașului. Fără el, cazul ar rămâne nerezolvat.
Regăsim aici mai vechile cunoștințe din primul volum, inclusiv pe Charlotte Ritter, de care Gereon este iremediabil îndrăgostit.
Poate că unora intriga li se va părea greoaie, uneori chiar indescifrabilă, însă tot ea, această intrigă, ne va plimba printr-un Berlin ultramodern, prin restaurante, cluburi și cabarete. Iar ultima sută de pagini se citește cu sufletul la gură. După ultima pagină m-am gândit dacă mai este cazul să mai mănânc vreodată kiwi! Nu va zic ce vrea să zică chestia asta cu kiwi, va trebui să aflați singuri... Vestea bună este că mai sunt încă 7 romane din seria „Babylon Berlin”!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu